Hjem Dagbog Kontakt Kalender Foto Nysted Diverse

Dagbog 2007

Op
Dagbog 2004
Dagbog 2005
Dagbog 2006
Dagbog 2007
Dagbog 2008

 

Året 2007

December

31. december - Efter nogle meget hyggelige og afslappende dage i Nysted oprandt årets sidste aften. Den blev fejret med en overmåde festlig aften på propfulde The Cottage sammen med masser af andre festklædte gæster.

Aftenen begyndte lidt før kl. 18, hvor vi nød velkomstdrinken, mens vi alle lyttede til Dronningens nytårstale. Derefter satte vi os til bords for at nyde den delikate 3 retters festmenu med vine ad libitum. Det blev i sandhed en på mange måder festlig aften, hvor vi åbnede ballet ... inden desserten ... og "holdt Skansen" næsten til midnat.

24. – 25. december – I Nysted var vi tidligt oppe den 24.

Bruno for at få de mange gaver flyttet over i Nr. 9, hvor juletræet dagen før var blevet rejst midt i den højloftede stue. Og Inger for at få kalkunen farseret, samt kogt grød af 5 liter mælk, så alt kunne være parat ved 12. tiden når vores 3 døtre, 2 svigersønner og 3 børnebørn var tilsagt til, at møde i Nr. 7.

Og selv om Christian havde kastet op den halve nat og Pernille var nyopereret, var alle glade og forventningsfulde da vi samledes omkring spisebordet for at spise risengrød og drikke hvidtøl til frokost.

Eftermiddagen blev brugt på at pynte juletræ, skrubbe kartofler, lave dessert, og gå tur i det kolde vejr. Alt sammen vældigt afslappende lige indtil det gik op for os, at kalkunen var færdig mere end 1 time før forventer. Noget der dog kun glædede børnene, fordi det betød, at vi allerede kl. 17.30 satte os til bords for at indtage julemiddagen. Og tidspunktet for gaveuddelingen derfor blev rykket en time frem, i forhold til den oprindelige plan.

Mandelgaven? - Ja, det var såmænd huset kvindelige værtinde der var så heldig, at vinde det brætspil som hun selv havde indkøbt J

Efter de traditionelle julesalmer og sange, hjalp vores 3 børnebørn hinanden med at dele gaverne ud, imens de voksne nød et ekstra glas vin ved sofabordet i Nr. 9.  Efter mange runder med gaveudpakning lavede Inger og Bruno kaffen, som blev serveret med Lauras superlækre konfekt, Ingers klejner samt diverse færdigkøbte småkager. Hen ad midnat begyndte aftenens forskellige deltagere så småt at gå til køjs. Bruno og Dwight ”holdt den dog gående” til hen af halv tre.

Efter en god nats søvn (Ulrich undtaget pga. en dårlig mave) mødtes Inger og Laura i køkkenet i Nr. 7 hvor de gik i gang med at tilberede brunch, af ”hvad der var i husets 2 køleskabe”. Og lidt før kl. 11.00 indtog vi arrangementets sidste måltid, før der blev pakket sammen og ryddet lidt op i begge huse, inden LaUriCh satte kursen mod Brabrand, Powells blev kørt til toget i Nykøbing og Bruno efterfølgende kørte Pernille samt Powells kuffert og mange gaver til København, alt imens Inger gik i gang med, at ”slette sporende” efter super hyggelige 26 timer. Se billeder her.

21. - 23. december – var Rachelle og Frans på lynvisit i DK. Inger hentede dem i lufthavnen fredag formiddag. Og efter en hurtig kop kaffe på TA12, lånte de ”INGER” for at besøge Anders og Jonas i Valby. Den kolde aften blev brugt i Tivoli sammen med Inger og Bruno. Og da der desværre ikke var et bord til os i Grøften, valgte vi at bryde den faste tradition med at spise der, og gik i stedet ombord i det hyggelige skib i Tivoli søen. Et spændende sted med delikat mad! Trætte og små kolde afsluttede vi aftenen på TA12 hvor der blev disket op med vin, chips etc.

Lørdag formiddag hentede Inger årets julekalkun på 8,1 kg. Super hyggelig oplevelse, idet slagteren på Søborg Hovedgade serverede Gammel Dansk og Dr. Nielsen bitter samt småkager til de mange kunder, der den formiddag stod i kø langt ud på gaden, foran hans butik. Bruno var på besøg hos FDF’erne på Torvet for her, at købe en juletræsfod der var stor nok til at holde årets megastore juletræ.

Kl. 13.00 mødtes vi med LaUriCh, Rachelle og Frans på Brede spisehus til en overdådig frokostbuffet. Sidst på eftermiddagen kørte Inger og Bruno sydpå, for at forsætte forberedelserne til familiens julekomsammen i Nysted.

Søndag eftermiddag var Pernille, Adam, Daniel og Kristina til Gløgg og Æbleskiver på TA12, imens en stærkt forkølet Dwight måtte blive hjemme i sengen. Ulrich kørte først på aftenen Rachelle og Frans til lufthavnen, så de kunne være hjemme i UK i god tid inden julen skulle fejres hos hendes mor

18. december – Christian, og hans mor og mormor var i Folketeatret i Nørregade for et se et nissespil. Super oplevelse hvor Christian levede sig så meget ind i stykket, at det tog lidt tid for ham, at blive helt nærværende igen. Noget som et besøg hos Sømods Bolcher på den anden side af Nørregade dog hjalp med til. Københavnerturen blev rundet af med et besøg på La Glace hvor vi spiste lækker chokoladekage og drak kaffe og chokolade.

15. december – var det så Adams tur til at fejre sin 9 års fødselsdag med en lækker brunch og hyggeligt samvær med familie og venner på Kastanie Alle. Det er er fornøjelse at se den dejlige dreng vokse.

9. december – var den sidste dag hvor Christian var 2 år, idet han den 10. fyldte 3 år J ... Farmor og farfar var derfor kommet fra Jylland for at fejre fødselsdagen sammen med The Powells samt mormor og Bruno. Se et enkelt billede her.

November

23. - 25. november var det endelig tid til en drengeweekend for alle 3 børnebørn. Inger hentede dem fredag eftermiddag. Og imens turen gik sydover fik knægtende mulighed for at tage sig en lille lur, der kunne få turen til at føles bare lidt kortere J

Fremme i ”Nr. 7” kastede hele flokken sig i favnen på Morfar/Bruno der var kørt i forvejen for at varme huset op.

Fredag aften var der dømt fiskefilet'er og pommes frites samt rå mænger af sodavand, slik og chips. Aftenen blev dog ikke så lang, idet vi alle var trætte og derfor gik tidligt i seng.

Lørdag masede vi alle 3 drenge ind på bagsædet i ”INGER” og kørte til Knuthenborg imens de 2 store ”stenede lidt” og Christian snakkede løs. Vel fremme på godsets område måtte vi desværre konstatere, at langt de fleste af stedets sædvanlige dyr var trukket inden døre. Vi oplevede dog et par kameler på helt tæt hold, samt to rundture i Tigerburet hvor hele 6 af de stribede kæmpe dyr bevægede sig rundt lige uden for bilen, alt imens der blev knipset løs med mobiltelefoner og et digitalt kamera.

Vel ud af den dobbelte sluse til de farlige kæmpe katte var alle sultne. Så det var med stor appetit, at vi alle 5 gik i lag med dagens anden brunch – som var hvad vi kunne få i Knuthenborgs cafeteria den dag!

De næste par timer blev brugt på stedet legeplads, som ifølge Daniels er den mest fantastiske han nogen sinde har været på. Og ja, vi andre er også særdeles imponerede af områdets helt suveræne forhindringsbane, som naturligvis blev forceret af de to store på rekordtid. Alt imens Christian hyggede sig med en mindre rutsjebane og lidt forskelligt andet.

Vel tilbage i Nysted var vi lige en tur på stranden imens lyset aftog og vinden tog til. Vel hjemme igen blev der serveret kødsauce og spaghetti i den lune spisestue.

Søndag formiddag var det super lavvandet, Så Adam og Daniel cyklede lystigt rundt på den havbund hvor de plejer at bade om sommeren, imens Bruno og Christian legede med pinde og sten.

Midt på eftermiddagen kørte Bruno til København med 3 trætte drenge. Se billeder fra weekenden her.

17. november - var Inger til en superhyggelig pigekomsammen i Hillerød. Anledningen var såmænd, at Conni et par dage forinden var fyldt 50 år. Og at hun i den forbindelse havde lyst til at samle sine søstre, nogle gamle veninder og kolleger til lidt festivitas og en lækker middag. Serveringen blev naturligvis foretaget af Ib samt en af husets mandlige venner. Begge iført sorte bukser og hvide skjorter. 

16. november  Havde vi, på anbefaling af Hans, den store fornøjelse at deltage i en Vildtaften i Majbølle forsamlingshus.  

Og sjældent, eller måske aldrig før har vi oplevet en sådan overflod af mad. Først var der suppe samt 2 andre forretter. Men næppe var det rygende publikum vendt tilbage til det stopfyldte lokale, før der blev fulgt op med en buffet der bestod af hele 12 forskellige hovedretter der alle var tilberedt af en eller anden form for vildt. Og selv om det vel burde være rigeligt, blev aftenen rundet af med kaffe og en overdådig dessertbuffet.

Alle de retter, som vi orkede at smage på, var særdeles delikate og velsmagende. Så allerede på vejen hjem til Nysted, besluttede vi, at gentage aftenens succes i efteråret 2008.

16. november - I dag er der indgået aftale med Herritslev Multibyg A/S om, at de skal foretage tilbygningen i Nysted. - De starter 1. marts 2008.

September

28. september var Christians børnehave lukket, og vi havde derfor fornøjelsen af en hverdag sammen med ham. Men da det jo var hverdag havde Bruno noget arbejde der skulle passes i nogle timer midt på dagen. Så derfor tog Christian og mormor alene på udflugt til Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm. - Et 3 gange meget meget spændende sted som kun kan anbefales. Se billeder her.

22. september var dagen hvor Kristina fyldte 40 år. – Utroligt at det slet ikke kan ses på hende?!? Og i dagens anledning var den nærmeste familie og nogle af husets venner samlet til en overdådig brunch på Kastanie Alle. Solen strålede naturligvis fra en klar himmel og gav os dermed et smukt varsel om et ”Godt nytår”, for det ældste af vores fire sammenbragte børn.

15. - 16. september var Christian med i Nysted, imens hans forældre deltog ved Charlotte og Michaels bryllup. Og som altid når vi har børnebørn med i Nysted var der dømt råhygge. Se billeder her

14. september var dagen hvor vi om aftenen effektuerede LaUriCh's fødselsdagsgave til Bruno, ved først på aftenen at indfinde os i den smukke sal i Arbejdermuseet for at se Benny Andersens teaterstykke ”Mine sange er flyvende breve”. En overmåde god oplevelse med et par særdeles kompetente skuespillere.

10. september blev Laura scannet, så nu er vi næsten sikre på at vores 4. barnebarn bliver en pige. Så mormor kan få sit ønske om en lille Perle opfyldt J Og det var også dagen hvor vi efter en fællesmiddag hos ”Lange Christian” i husets restaurant atter måtte tage afsked med Frans der efter en forlænget weekend i sit fødeland skulle tilbage til UK.

8. - 9. september var det tidligt op både i 844 og på TA12, for allerede kl. 8.00 satte herrerne kursen mod Jylland i Carinaen for at kaste sig ud på ”de vilde vover” Se her

Hjemme i Søborg foregik alt i et lidt mere afslappet tempo, idet mormor, mor og Christian gik i ZOO på Valby Bakke hvor de 3 generationer hyggede sig i nogle timer, før der spist middag i Kollektivhusets restaurant.

Søndag aften mødtes vi alle på TA 12 til en skøn middag og en masse snak om vores individuelle weekendoplevelse.

7. september ankom Frans fra UK kl. 21.10 for at deltage i årets kanotur. Men selv om Bruno havde lovet at hente ham i lufthavnen blev det Ulrich der tog imod i Kastrup, idet Bruno var optaget af noget ganske andet. Se her

1. september var det igen Brunos fødselsdag.  Se nærmere her

August

9. august var Bruno til den første mandeaften i den nye klub der består af Ole, Cristian, Ib og Bruno. Et arrangement der naturligvis foregik i et bryghus. Nærmere bestemt Bryggeri Skovlyst

4. august måtte vi meget tidligt op for at nå en tidlig færge til Bornholm. Og lidt før kl. 11.00 rullede vi da også op foran St. Torvegade 111 E for at hilse på Guldbrudeparret, der allerede havde huset fyldt med familie og venner. En dejlig fest havde taget sin begyndelse. Men Bruno og jeg nåede dog at tjekke ind på hotel Fredensborg og købe lidt tøj hos Pia Stæremose i Boderne, samt en halv ”ørundtur” før det var tid til at klæde om til aftenens fest på Villa Nova. Se billeder her

Juli

31. juli var tiden inde til igen, at gæste teatret i Nykøbing F. Og både middagen og årets sommer revy var som forventet, en super oplevelse.

29. juli var vi til en herlig fødselsdagbrunch hos Keld Madsen i anledning af hans 60 års fødselsdag. En dejlig oplevelse på en smuk restaurant med flot udsigt over havet lidt syd for Køge by. En udsigt som vi nød sammen med Hans og Helgard samt Bente og John som i sin tid byggede ”NR 7”. Vi var dog begge lettere beklemte da vi efter nogle timer tog afsked med fødselaren og hans søde Birgit, idet de kort tid før fødselsdagen havde afhændet Kløverrevle 4, og vi derfor ikke ved hvornår vi igen får mulighed for at nyde deres gode selskab.

6. juli var vi til middag hos Jette og Søren. En hyggelig aften hvor vi fik rig mulighed for at træne vores engelske sprog, idet Jettes søster Hanne og hendes amerikanske mand Don netop i de dage var på besøg i DK.

Juni

23. juni - Sankt Hans aften måtte Bruno, for første gang i cirka 20 år, tilbringe uden Inger, der var rejst til Pyrenæerne dagen før.

Erstatningen var dog ikke så ringe endda. Sammen med Ole, Lisbeth J, Connie, Ib, Cristian og Beth blev det en overmåde hyggelig aften i Liseleje.

Først var der fremvisning af Cristian og Beths nye, rigtig dejlige hus på nabogrunden. - Besynderligt, at de ikke allerede er flyttet derover.

Dernæst fik vi en overdådig, Græsk inspireret, 6-7 retters grill menu. Vi hyggede og spiste indtil omkring 21.30, hvor turen så gik ned til stranden, hvor den medbragte kaffe og Beths delikate kage blev nydt, mens vi hørte båltaler og så flere hekse forsvinde ud i den smukke aftenhimmel.

Efter hjemkomsten gik snakken lystigt ... og pludselig var klokken 1. - Og da aftenen havde haft fokus på mad, snak og hygge, så var det ikke noget problem for Bruno, at sætte sig ind i bilen og køre til Nysted gennem den lune, stille, bløde og lyse sommernat, med minderne om en pragtfuld aften ... og kærlige tanker til Inger.

22. juni til 29. juni var Inger og 15 andre med Lars Muhl og hans assistent Niels på en uforglemmelig tur til Pyrenæerne. Se mere her.

22. juni modtog vi efter lang tid ventet endelig en byggetilladelse på vores påtænkte udvidelse af Nr. 7. Se nærmere her

15. juni mødtes Inger – på en kold og regnfuld aften – med ”pigegruppen” ved hovedindgangen til Christiania. Lisbeth J havde bestilt en af stedets beboer til, at fortælle os lidt om Staden, samt til at guide os lidt rundt på området, før vi indtog en særdeles lækker og hyggelig middag i ”Spiseloppen”. - Absolut anbefalelsesværdigt.

9. juni strålede solen fra en blå himmel. Og i anledning af Kollektivhusets fødselsdag startede vores dag med morgenmad i restauranten, Hvor mere end 100 kollektivister var mødt op for at markere dagen.

Kl. 11.00 mødtes vi med LaUriCh samt Susanne og Frede på TA12 for, at effektuere den bedsteforældredag som 4 af os fik af Christian i julegave. Første stop på vores Event var Frilandsmuseet, hvor vi først lastede en af stedets trækvogne med de medbragte madkurve etc. Og efter at have beset en del af det smukke område, dækkede Laura og Ulrich op på et skovtursbord med farmors rødternede dug og et væld af forskellige lækkerier. Da alle var mætte og veltilpasse og lillemanden havde fået en ren ble gik turen videre til Furesøen, hvor vi steg ombord i en af de hyggelige turbåde, som snart efter bragte os en tur rundt på den spejlblanke sø, alt imens vi beundrede det smukke landskab og nogle af de flotte villaer som vi passerede.

Sidst på eftermiddagen vendte vi alle glade og mætte af naturoplevelser tilbage til TA12, hvor der blev tændt op i grillen og Ulrich (desværre for ham) måtte tage sin bærbare PC med ned i haven for at passe sit job i ”Finansen”. Men ved fælles hjælp blev det alligevel til en lækker gourmet middag omkring havebordet, hvor den lune aften bidrog til hyggen. Se billeder her.

1. – 2. juni havde Bruno besøg af Ib og Per Kell i Nysted. Vejret var smukt og der var god gang i grillen, øl og rødvinen, samt hvad der eller hører sig til, ved en rigtig ”mandesammenkomst”. Du kan se et billede af de flotte fyre her.

Men da Christian, Laura og Inger ankom til Nr. 7 ved frokosttid den 2. juni var stort set alle spor efter aftenens og nattens festligheder slettet. Og Bruno havde kun en smule sved på panden!

1.juni startede Christian i Kollektivhusets vuggestue. Far var med den første dag og mor den anden. Tredje- til og med femte dagen var det så endelig mormors tur til at supporte barnebarnet i den nye pasning. En indkøring der forløb stort set gnidningsløst, i et miljø hvor vi straks oplevede personalet som søde og særdeles kompetente. Også når vi smugkiggede ned på legepladen fra vores tagterrasse J

Maj

31. maj fik Kristina foretaget en knæoperation på Bispebjerg Hospital. En operation der sendte hende hjem i sofaen i flere uger L se billede her.

28. maj var vi til Daniels 11 års fødselsdag, ”dagen før dagen”. En begivenhed der blev fejret med en lækker brunch og inspirerende samvær med familie og gode venner af huset. Og at tiden går ses tydeligt på vores ældste barnebarn, der bare bliver højere og højere for hver gang vi ser ham J

11.- 15. maj var vi på Bornholm sammen med Daniel og Adam. Turen tog sin begyndelse med fælles morgenmad på Kastanie Alle, før vi i ”INGER” satte kursen mod færgen i Ystad. Og selv om det regnede under hele turen til Brunos fødeø var humøret højt. - Læs og se mere!

3.- 4. maj var tiden inde til et nyt møde i The Esbensen Bunch. Se nærmere her.

April

28. april var der efter nogle travle dage bryllup i familien. Se nærmere her.

17. april var vi i Forum til en flot og underholdende opsætning af den populære Mama Mia musical.

13.-15. april var Laura og Ulrich i Paris. Og vi havde derfor fornøjelsen af Christian i den weekend. Se billeder her.

Marts

29. marts: Vores påskeferie i Nysted startede allerede den dag. - Så for første gang i de år hvor Bruno har været formand for grundejerforeningen Skansen var der god tid til, at forberede den årlige generalforsamling der traditionen tro, blev afholdt på The Cottages påskelørdag. Et herligt ophold på sydkysten med særdeles godt vejr, og årets første middag hos Sally på Restaurant Røgeriet.

23. marts var det så Daniels tur til at køre på weekendbesøg i Nysted, i morfars Altea med 140 dieselheste.

20. marts var vi til reception på Parkvej i Virum i anledning af kusine Jettes 60 års fødselsdag. Her havde vi desuden den store fornøjelse at møde kusine Hanne der havde taget turen over Atlanten for at være med til at fejre sin lillesøster. Se billeder her.

9. marts rejste vi atter engang til Grand Canaria for at holde ferie på hotel Los Angeles. Se billeder og tekst.

Februar

23. 25. februar havde vi den glæde, at have Adam med på weekend i Nysted. Morfar hentede ham i skolegården og vores mellemste barnebarn nød turen sydpå i den nye firmabil.

21. februar var mormor Inger til fastelavn med Christian i Gladsaxe kommunes dagplejehus. Der var hjemmebagte boller og Christian fik atter engang brug for fætter Adams gode gamle Spiderman kostume.

18. februar var der fastelavnsfest i Kollektivhuset. Vi havde besøg af LaUriCh. Bedsteforældre og barnebarn var naturligvis udklædte. Se her.

Den 15. februar var der afskedsreception for Bruno hos NCC. - 5 kvartaler med stor travlhed var forbi.

3. februar havde vi den store fornøjelse, at have vores 3 børnebørn til en fælles overnatning på Torvet, imens deres forældre spiste middag og hyggede sig på TA12. Se billeder her.

2. februar konsulterede vi CVU i Titangade 11. En epoke i Kristinas liv var slut. Se nærmere her.

Januar

20. januar var Inger til pigeaften med Connie, Lisbeth J., Lisbeth M., Beth og Lehne. Et arrangement der blev indledt på en lækker Thai restaurant på Østerbro og fortsatte med kaffe etc. på Pile Alle hos Lisbeth. En hyggelig aften der var et smukt startskud på en ny tradition for samvær med gamle veninder.

Den 9. januar var vi på Østre Gasværks Teater for at genopleve GASOLIN. Og det var et fedt gensyn.

8. januar: Hentet den ny firmabil. Bare kig her ... og efter Ingers ønske, så er den naturligvis champagnefarvet J

Januar 2007

Starten på året foregik på en rigtig festlig måde. Efter et herligt ophold i Nysted efter juleaften tog vi til Søborg nytårsaftens dag. Vi havde besluttet at fejre årsskiftet i Kollektivhuset.

Kl. 18 mødte vi op i vores stiveste puds i restaurationen, hvor vi indtog en 3 retters menu i hyggeligt selskab med mange andre beboere i Høje Søborg. Efter maden og et par flasker vin blev vi "lokket" med i billardklubben for at spille "Skomar" - Ikke fordi Inger var til så megen hjælp J ... men vi vandt da en miniturnering over de mere rutinerede.

Lidt før midnat gik turen op i selskabslokalerne, hvor "Huset" gav kransekage og champagne, mens vi beundrede synet af et overdådigt fyrværkeri ind over København.

Vi ønsker alle læsere et rigtigt godt 2007.

Til top

 

Denne side sidst opdateret: 2018-10-28 12:23
webmaster@jeppsson.dk